Kunsten at se på Kunst

Kunst

Kunsten at se på kunst – en foredragsrække.
Foredragene foregår på Horsens Bibliotek, 3 tirsdage i vinteren 21/22 kl. 19 - 21.
Tom Jørgensen: ”Uanset om jeg holder et foredrag, fortæller på en guidet tur, holder en åbningstale til en udstilling eller skriver en anmeldelse, er min mission den samme: at formidle min viden og mine indtryk om kunst på en engageret og begejstret måde. Kunst kan og skal være noget, alle kan forholde sig til. Derfor prøver jeg altid på at undgå unødvendige fremmedord og indforståede vendinger og skrive og tale, så alle kan være med. Kort og godt: Kunstformidling i øjenhøjde”.
Foredragene er et samarbejde mellem Sundhedsteamet og Horsens Kunstforening.
Hvis du ikke kan deltage i alle 3 foredrag, så kontakt os evt. på tlf. 23233711.   

 

Tirsdag d. 2. november 2021 kl. 19 - 21:
Samtidskunst - Hvor er kunsten nu?

Foredrag v. Peter Kær, cand. mag i kunsthistorie og kendt som studievært, er anerkendt for sin underholdende måde at folde kunsten ud på.'
Hvad er kunst egentlig lige nu og her? Få en bedre forståelse for samtidskunstens brogede og ikke altid nemt tilgængelige udtryk i dette debatskabende foredrag med en veloplagt Peter Kær. 

Gennem de sidste år er der kommet mere og mere fokus på kunstens mangfoldige potentiale. Såvel politisk, sociologisk, historisk og økonomisk, men også det reflekterende og meditative aspekt har udfordret den dekorative opfattelse af kunsten.

Med udgangspunkt i de to væsentligste udstillingsevents i Europa: Venedig Kunstbiennalen 2019 samt Documenta 14 i Kassel, tegnes der et billede af kunsten her og nu. 

Der er mulighed for spørgsmål og debat.

 

Tirsdag d. 23. november 2021 kl. 19 - 21:
Kunst i farver! 
Foredrag v. Tom Jørgensen, Kunstanmelder på Jyllandsposten og redaktør af Kunstavisen – har holdt hundredevis af foredrag og været guide på kunstture for børn og voksne, kendere og ikke kendere!
I dette foredrag ser vi på, hvordan en bestemt farve kan skabe en helt speciel grundstemning i et maleri. Vi undersøger én farve ad gangen belyst ved malerier skabt af nogle af kunsthistoriens største mestre. Vi ser Matisses varme røde i “Det Røde Studie”, Asger Jorns frysende hvide i “Stalingrad”, van Goghs skærende gule solsikker, Malevichs “Sort Kvadrat” og Albrecht Altdorfers grønne skovbillede af en stille tysk skov – måske det første rene landskabsmaleri verden. Vi ser, kort sagt, en verden i farver.

 

Tirsdag d. 1. februar 2022 kl. 19 - 21:
Kunsten i de danske kirker!
Foredrag v. Tine Kragh. Alt for få ved hvilke kunstskatte, der findes i de danske kirker og kan derfor ikke påskønne den smukke og righoldige kunst, vi har i dem. Kunsten i kirkerne fortjener på alle måder et større fokus end den får - både den ældre kunst men også den moderne. Kunsthistoriker Tine Kragh har specialiseret sig i netop det emne.
Dette foredrag vil bestå af en introduktion til kunst i kirken generelt, hvor vi vil se på både altertavler, andagtstavler og totaludsmykninger. Derefter ser vi på masser af forskellig og spændende kunst fra hele Danmark, vi vil opleve: Peter Brandes, Vejleå kirke, Svend Wiig Hansen, Kastrup kirke, Per Kirkeby, Gentofte kirke, John Kørner, Østerhåb kirke, Lin Utzon, Bagsværd kirke, Bertel Thorvaldsen. Vor Frue kirke, Arne Haugen Sørensen, Bregnet kirke, C. W. Eckersberg, Frederiksberg kirke m.fl. Vi vil se på kunst helt tilbage til kalkmalerier, og nyde den unikke kunst i kirkerne og dens mangfoldighed.Undervisningssted

Horsens Bibliotek
Tobaksgården 12
8700 Horsens

Praktisk information

Hold nr:
21990
Første møde:
02.11.21 kl. 19:00
Sidste møde:
01.02.22 kl. 19:00
Mødegange:
3

Pris

Almen
DKK 450,-
  • Tirsdag 02.11.21 kl. 19:00 - 21:00

  • Tirsdag 23.11.21 kl. 19:00 - 21:00

  • Tirsdag 01.02.22 kl. 19:00 - 21:00

Profile Avatar Placeholder Large

Peter Kær